Εκδηλώσεις

Εκτύπωση
PDF

Σεμινάριο με θέμα "Σεξουαλικότητα, Φύλο και Πόλη"

on .

Το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί από την Ομάδα Μελέτης της Ιστορίας των Γυναικών και του Φύλου σεμινάριο με θέμα "Σεξουαλικότητα, Φύλο και Πόλη". 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το "Σεξουαλικότητα, Φύλο και Πόλη"

Πηγή: Φύλο Συκής

Εκτύπωση
PDF

Εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων

on .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, στις 18.00 (κτιριακό συγκρότημα Ε΄ΚΑΠΗ, περιοχή ΔΕΗ).

Εκτύπωση
PDF

Εκδήλωση με θέμα "Γυναίκες και υγεία στον καιρό της κρίσης"

on .

Την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2014, στις 18.30 θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ (Καυταντζόγλου 5, Πατήσια) εκδήλωση με τίτλο "Γυναίκες και υγεία στον καιρό της κρίσης". Τα θέματα που θα αναπτυχθουν αφορούν τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, την ψυχική υγεία των γυναικών στον καιρό της κρίσης, τη βία κατά των γυναικών και τις δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών και πρόληψης βίας".

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το: Γυναίκες και υγεία στον καιρό της κρίσης

Πηγή: Φύλο συκής

 

Εκτύπωση
PDF

Σεμινάριο ενδυνάμωσης και αναβάθμισης προσόντων γυναικών αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη από το Γραφείο Ισότητας της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

on .

Το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Σχέδιο Δράσης για την προώθηση των Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ" υλοποιεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 (ώρες 16:00 έως 21:00) & την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 (ώρες 10:00 έως 15:00), στο παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στη Θεσσαλονίκη (Κωλέττη 24, Τ.Κ. 546 27) σεμινάριο / εργαστήριο (work – shops) ενδυνάμωσης και αναβάθμισης προσόντων των γυναικών. Τα σεμινάριο απευθύνεται ως επί το πλείστον σε γυναίκες- μέλη συνδικαλιστικών οργάνων, των κλάδων της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του εμπορίου, αλλά και σε αυτοαπασχολούμενες και επιχειρηματίες των συγκεκριμένων κλάδων που δεν δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το: Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ-Σεμινάριο Θεσσαλονίκης

Εκτύπωση
PDF

Θεσσαλονίκη: 6 in ceramics and prints

on .

Έξι γυναίκες εικαστικοί συναντώνται για να δουλέψουν μαζί, η καθεμιά επιλέγοντας τη δική της «συνομιλήτρια» με την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν την εκφραστική γλώσσα που γνωρίζουν και χειρίζονται από χρόνια στο χώρο της τέχνης: την κεραμική και τη χαρακτική.

Συγχρόνως με το «ζευγάρωμα των δύο τεχνών» ζευγαρώνουν εικαστικά: η Βούλα Γουνελά με τηΒίκυ Τσαλαματά, η Θεοδώρα Χωραφά με τη Μάγδα Ταμμάμ και η Βέρα Σιατερλή με τη Δήμητρα Σιατερλή. Κάθε ζευγάρι καλλιτεχνών μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και κοινή δουλειά στα εργαστήρια παρουσιάζει από μια εικαστική πρόταση.

Σ' αυτή την αλληλοαναγνωριστική και αυτογνωσιακή συγχρόνως διαδικασία , η κάθε καλλιτέχνης με αφετηρία το προσωπικό της έργο, επιχειρεί να ανιχνεύσει, να γνωρίσει και να επεξεργαστεί τα στοιχεία, αλλά και τις ύλες και εργαλεία της άλλης, ενεργοποιώντας ένα παιχνίδι γόνιμης ανταλλαγής που καταλήγει στο να νοηματοδοτήσει τα προτεινόμενα έργα.

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00.

Γκαλερί Λόλα Νικολάου Τσιμισκή 52, 2310 240416.

Διάρκεια: 09.01 – 31.01.2014.

Εγκαίνια Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, 19.00 – 23.00.

Πηγή: Φύλο Συκής