Εκδηλώσεις

Εκτύπωση
PDF

Τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

on .

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλεγμένες γυναίκες-δημότισσες του Δήμου Θέρμης στην Α'βάθμια και Β'βάθμια Αυτοδιοίκηση, με τη συνεργασία φορέων και δομών ισότητας, ανάμεσα στις οποίες και το Γραφείο Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν τριήμερες εκδηλώσεις στις 7, 8 & 9 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη και δημοσιοποίηση του θέματος της βίας κατά των γυναικών, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και στην ενημέρωση των γυναικών της τοπικής κοινωνίας για τις διεξόδους που υπάρχουν, ώστε να διεκδικήσουν και να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους ως γυναικών και μητέρων.

icon Τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκτύπωση
PDF

Εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών στη Ρόδο

on .

Στο πλαίσιο της Πράξης "Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων" (ΕΠ "Διοικητική Μεταρρύθμιση, Άξονας 3"), η οποία εντάσσεται στα Έργα που στοχεύουν στην προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η Δομή Ισότητας των Φύλων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΠΟΕΕΥΤΕ οργανώνει εργαστήριο με θέμα: "Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: η θέση της γυναίκας στην παραγωγική διαδικασία (εργασιακό άγχος, επαγγελματική εξουθένωση, λήψη απόφασης). Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου και ώρα 12.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου (Στεφ. Καζούλη 30)

Εκτύπωση
PDF

Σεμινάριο/εργαστήριο ενδυνάμωσης και αναβάθμισης προσόντων γυναικών αυτοαπασχολούμενων από το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

on .

Στο πλαίσιο της Πράξης «Σχέδιο Δράσης για την προώθηση των Γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων των Συλλογικών Οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ», η οποία εντάσσεται στα Έργα που στοχεύουν στην προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί Σεμινάριο / Εργαστήριο (work – shops) ενδυνάμωσης και αναβάθμισης προσόντων γυναικών αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών στην Αθήνα, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 (ώρες 10.00-15.00) και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 (ώρες 10.00-15.00). Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο κεντρικό κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το: Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ_Σεμινάριο Αθήνας

Εκτύπωση
PDF

Εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

on .

Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους γυναικών διοργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Αγ. Δημητρίου 55), τη θεματική εκδήλωση "Γυναίκες απέναντι στη βία".

Στον χώρο θα λειτουργήσει bazaar χειροποίητων κοσμημάτων κρατούμενων και αποφυλακισμένων γυναικών, ενώ μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική και κέρασμα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

icon Γυναίκες Απέναντι στη Βία

Εκτύπωση
PDF

Ημεριδα με τίτλο " Έρευνα για το φύλο - Το φύλο στην Έρευνα"

on .

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου και το Εργαστήριο Έρευνας για το Φύλο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών διοργανώνουν την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 9.00, ημερίδα με τίτλο " Έρευνα για το Φύλο-Το φύλο στην Έρευνα". Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από τα ΕΕΑ Grants και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο "Ι. Κρανιδιώτης" του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

Οι εγγραφές γίνονται έως τις 3 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας. 

icon Πρόσκληση Ημερίδας ΕΣΦ

icon Πρόγραμμα Ημερίδας ΕΣΦ