Εκδηλώσεις

Εκτύπωση
PDF

Ημερίδα με θέμα "Καταπολέμηση των διακρίσεων στο πεδίο της επιχειρηματικότητας: Γυναίκες, νέοι Ρομά και μουσουλμάνοι μετανάστες"

on .

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο ΟΑΕΔ και η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πατρών οργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Καταπολέμηση των διακρίσεων στο πεδίο της επιχειρηματικότητας: Γυναίκες, νέοι Ρομά και μουσουλμάνοι μετανάστες". Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014, στο Αμφιθέατρο Γ. Δρακόπουλος (Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30).

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτονται η σχετική πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Εκτύπωση
PDF

Εργαστήριο ενδυνάμωσης γυναικών από την Κεντρική Δομή Ισότητας των Φύλων ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

on .

Στο πλαίσιο της Πράξης "Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων" (ΕΠ "Διοικητική Μεταρρύθμιση, Άξονας 3"), η οποία εντάσσεται στα Έργα που στοχεύουν στην προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η Κεντρική Δομή Ισότητας των Φύλων ΙΝΕ/ΓΣΕΕ διοργανώνει εργαστήριο με θέμα: "Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση; Η θέση των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία. Κατανοώντας και σχολιάζοντας τις συσχετίσεις οικογενειακού και εργασιακού βίου". Το εργαστήριο απευθύνεται σε γυναίκες-συνδικαλίστριες και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 16.00-21.00 στο κτίριο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 71Α). 

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτονται η σχετική πρόσκληση και η αφίσα του εργαστηρίου.

Πρόσκληση σε εργαστήρι Κεντρικής Δομής Ισότητας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Αφίσα για εργαστήριο Κεντρικής Δομής Ισότητας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Εκτύπωση
PDF

Εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών

on .

 Η περιορισμένη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά συνιστά μια πραγματικότητα που εντάσσεται σε μια γενικότερη κατάσταση έμφυλων διαχωρισμών (οριζόντιων και κάθετων) και εδράζεται σε διαμορφωμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και στερεοτυπικές αντιλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων δεν είναι ανεξάρτητη από το ζήτημα της "διαρροής" των καθηγητριών στις ανώτερες πανεπιστημιακές βαθμίδες.

Το θέμα της παρουσίας των γυναικών στην πανεπιστημιακή κοινότητα και της θέσης τους σε αυτή αποτελεί το αντικείμενο της ομιλίας της Καθηγήτριας Edeltraud Hanappi-Egger από το Vienna University of Economics and Business, η οποία έχει τίτλο "Where have all the women gone? The leaky pipeline in Academia" και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ώρα 13.00 στο κτίριο "Κωστής Παλαμάς" του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

icon Εκδήλωση με Θέμα «Where have all the women gone? The leaky pipeline in Academia»

Εκτύπωση
PDF

Πρόσκληση σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το Δήμο Αιγάλαιω

on .

Ο Δήμος Αιγάλεω και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων σας προσκαλούν στις Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο στην Πόλη μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θα είναι χαρά να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

 

Με εκτίμηση,


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΙΓΑΛΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

icon Πρόσκληση Δήμος Αιγάλαιω Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

icon Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δήμος Αιγάλαιω Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Εκτύπωση
PDF

Συνάντηση με θέμα "Το δικαίωμα πολιτικής συμμετοχής των γυναικών: άλλοτε και τώρα"

on .

Το Τμήμα Ιστορικού Αρχείου του Λυκείου των Ελληνίδων, στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεών του, που προβάλλουν πτυχές της ιστορίας και της πνευματικής δημιουργίας των γυναικών στην Ελλάδα οργανώνει την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτηρίου, Δημοκρίτου 14, παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Σαμίου "Τα πολιτικά δικαιώματα των Ελληνίδων 1864-1952. Ιδιότητα του πολίτη και καθολική ψηφοφορία".