Εκτύπωση
PDF

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών της Αυτοδιοίκησης για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών

on .

«Συμμετοχή στo 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών της Αυτοδιοίκησης για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών»


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και οι Σύμβουλοι του Γραφείου Ισότητας συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δομών της Αυτοδιοίκησης για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου στο Περιστέρι και είχε ως θέμα: « Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Το συνέδριο προλόγισε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Κούβελα, η οποία παρουσίασε το δίκτυο των δομών υποστήριξης των γυναικών– θυμάτων βίας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ι.Φ, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Παχατουρίδης, ο οποίος καλωσόρισε τους/τις ομιλητές/τριες και τους συνέδρους σε ένα δήμο ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θέματα ισότητας και καταπολέμησης της βίας. Τέλος, την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Πατούλης, ο οποίος υπογράμμισε για μία ακόμα φορά πως για την ΚΕΔΕ αποτελεί πρωταρχικό στόχο η υλοποίηση προγραμμάτων που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Επιπρόσθετα, ως ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε και το ρόλο του Γραφείο Δικτύωσης – Προώθησης της Ισότητας των Φύλων που λειτουργεί στη ΚΕΔΕ, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα και δράσεις που θα ενσωματώνουν την οπτική του φύλου στις τοπικές πολιτικές.


Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με τις ομιλίες - παρουσιάσεις των δομών, από τα ίδια τα στελέχη, με αφορμή την ολοκλήρωση της α’ φάσης του έργου «Δημιουργία και λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας και Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» και με την διαβεβαίωση πως οι δομές θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους και τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020.