Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας ΕΝ.Π.Ε. 11-02-2015

on .

airetes logoΔελτίο Τύπουenpe

 

Αθήνα, 11-02-2015

 

Την Παρασκευή 06/02/2015, με πρωτοβουλία της επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κυρίας Φωτεινής Βρύνα (Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής), πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και διαλόγου με φορείς ισότητας και γυναικείες οργανώσεις.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΝ.Π.Ε., με σκοπό αρχικά την παρουσίαση των δράσεων του Γραφείου και στη συνέχεια την πραγματοποίηση συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων, ούτως ώστε να γνωστοποιηθεί το έργο και το εύρος δραστηριοτήτων κάθε φορέα/οργάνωσης.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα. Κ. Μπαρτζώκα «Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων», η κα. Δ. Λογιάδου «Πανελλαδικό Συμβούλιο ΕΓΕ», η κα. Μ. Συναρέλλη και η κα. Ρ. Κιτσοπανίδου «Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών», οι κυρίες Μ. Γιαννίρη και Λ. Ζέλλου «Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών», οι κυρίες Ά. Καλαβάνου και Α. Αποστολίδου «ΧΕΝ», η κα. Α. Ραγκούση «Σοροπτιμίστριες», η κα. Μ. Ιωαννίδου «Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών», η κα. Λ. Γαζή «Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών» και «Δίκτυο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», η κα. Α. Τσαρέα «Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας», η κα. Μ. Λιάπη «ΔΙΟΤΙΜΑ», η κα. Ρ. Κιτσοπανίδου «Ένωση Γυναικών Κρήτης», οι κυρίες Κ. Αρβανιτάκη και Ό. Ψωμιάδη «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη», η κα. Ν. Παξιμαδάκη «Αμαρυλλίδες (Γυναικεία Οργάνωση Κηφισιάς)», οι κυρίες Χ. Σφανδού, Λ. Κατσαρίδη και Ρ. Μπενετάτου «Ένωση Ελληνίδων Νομικών», η κα. Π. Ρούνη «Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών» και η κα. Β. Μαργαριτίδου «Πρωτοβουλία γυναίκα και υγεία». Τέλος παρευρέθηκαν οι κυρίες Α. Βαλαβάνη και Β. Γκοτσοπούλου «Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΚΕΔΕ» και η κα. Ε. Τιβικέλη «ΠΕΤΑ ΑΕ». 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των προσκεκλημένων φορέων, προκειμένου να τοποθετηθούν και να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν αλλά και να επισημάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.

Με το πέρας της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι φορείς ανέδειξαν την αναγκαιότητα να βρεθούν άξονες συνεργασίας με το Γραφείο Ισότητας και εξέφρασαν τη διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες στο εγγύς μέλλον. Εν κατακλείδι υπήρξε η πρόταση να διεξαχθεί με πρωτοβουλία της ΕΝ.Π.Ε., συνέδριο γυναικείων φορέων με αφορμή τα 20 χρόνια από την υπογραφή της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου. 

 

icon Φωτογραφικό Υλικό Συνάντησης ΕΝ.Π.Ε.