Εκτύπωση
PDF

Γραφεία Δικτύωσης - Προώθησης της Ισότητας των Φύλων

on .

Γραφεία Δικτύωσης - Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Κ.Ε.Δ.Ε. και την ΕΝ.Π.Ε.

 

 

 

 

Το Γραφεία Ισότητας των Φύλων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε. δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» του Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013 του ΕΣΠΑ και λειτουργούν από τις αρχές Απριλίου 2013 στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) αντίστοιχα. 
Η σύσταση, η οργάνωση και η λειτουργία των Γραφείων στοχεύει:

  • Στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί, κυρίως μέσω αυτών, η προώθηση των θεμάτων ισότητας των φύλων
  • Στην προώθηση της δικτύωσης των γυναικών μελών των φορέων, εκλεγμένων στα εκάστοτε όργανα τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των γυναικών και η περαιτέρω αξιοποίηση αυτών.
  • Στην ενδυνάμωση των γυναικών μελών των φορέων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ανάληψη ρόλων στις διοικήσεις για την προώθηση, εκτός των άλλων, σχεδίων ισότητας στις τοπικές κοινωνίες.

Γραφείο Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132147567, φαξ : 210-3899651
e-mail :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
URL: www.airetes.gr
Πρόσωπα επικοινωνίας: Ανθή Βαλαβάνη, Βασιλική Γκοτσοπούλου

Γραφείο Ισότητας ΕΝ.Π.Ε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-2144767, 213-2144727, φαξ: 213-2144727
e-mail :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
URL : www.airetes.gr
Πρόσωπα επικοινωνίας: Γεωργία Ροβόλα, Σωτηρία Αποστολάκη