Εκτύπωση
PDF

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε. 30-1-2014

on .

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα στελέχη του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στις 11:00 π.μ συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ωρωπού κο Οικονομάκο Ιωάννη και την υπεύθυνη για θέματα Ισότητας Δημοτική Σύμβουλο κα Βαρνάβα -Καραγιάννη Ελένη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ωρωπού και το θέμα της ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων για τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, καθώς και οι αρμοδιότητες και οι δράσεις που μπορεί αυτή να αναπτύξει.

Εκτύπωση
PDF

Γυναίκα εξελέγη πρόεδρος στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης

on .

Η Ann Marie Jorrisma, δήμαρχος της Almere (Ολλανδία) και Πρόεδρος της  Ένωσης  Δήμων Ολλανδίας, είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στο αξίωμα της προέδρου του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR).

Στην εκλογή των μελών της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού (Policy Committee)εφαρμόστηκε ο νέος κανονισμός για ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων με αποτέλεσμα οι γυναίκες να συνιστούν το 44% του θεσμικού οργάνου.

Εκτύπωση
PDF

Κατά φύλο κατανομή των αιρετών στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση Δεκέμβριος 2013

on .

Στα γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η κατανομή των αιρετών στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση συνδυαστικά  κατά φύλο και κατά θέση, για κάθε Περιφέρεια και για την Επικράτεια. 

icon Κατά φύλο κατανομή των αιρετών στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση Δεκέμβριος 2013

Εκτύπωση
PDF

Ημερίδα με θέμα «Νομοθεσία και Φύλο: Προβλήματα, Προκλήσεις, Προοπτικές» από τη Γ.Γ.Ι.Φ.

on .

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Αποτίμηση των Επιπτώσεων 100 Νομοθετικών και Κανονιστικών Ρυθμίσεων στην Πολιτική Ισότητας των Φύλων» διοργανώνει ημερίδα με θέμα με θέμα «Νομοθεσία και Φύλο: Προβλήματα, Προκλήσεις, Προοπτικές». 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στην Αίθουσα Συνεδρίων / Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Πάντου Αλεξάνδρου, Καλλιθέα, 17671, όπισθεν Παντείου Πανεπιστημίου), στις 18.00.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.